Πάρος

Το νησί της Πάρου λόγω της φυσικής του ομορφιάς και της μακραίωνης ιστορίας του προσφέρει στους επισκέπτες μια ευρεία ποικιλία επιλογών. Η Πάρος κατέχει μία σημαντική καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση η οποία καλύπτει πάνω από 6.000 χρόνια ιστορίας. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μοναστήρια, εκκλησίες και φρούρια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί. Μπορείτε να θαυμάσετε το παλιό λατομείο του περίφημου λευκού μαρμάρου στο Μαράθι, το ιερό του 6ου αιώνα π.Χ. αφιερωμένο στον Ασκληπιό,
paros 1
το ιερό του Απόλλωνα Δήλιου, το λόφο του Κάστρου στην Παροικιά, την Παναγία Εκατονταπυλιανή, το Ενετικό Κάστρο και τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη στις Κουκουναριές στη Νάουσα. Ο λόφος του Κέφαλου στη Μάρπησσα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές με το μοναστήρι Αγίου Αντωνίου και τα ερείπια του ενετικού κάστρου, ενώ η θέα από την κορυφή είναι μαγευτική. Η κοιλάδα των Πεταλούδων μεταξύ Παροικιάς και Αλυκής, είναι από τα πιο όμορφα φυσικά μέρη για να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στην Πάρο.

 

Η Πάρος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, κυρίως του windsurfing και του kitesurfing. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο άνεμος φυσάει από το βορρά, το γνωστό μελτέμι, είναι ιδανικός για αυτά τα αθλήματα και έχουν κάνει το νησί της Πάρου πόλο έλξης για αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς και για όλους τους ένθερμους υποστηρικτές των δύο αθλήμάτων. Οι πιο γνωστές παραλίες για windsurfing και kitesurfing
paros 2
είναι: Χρυσή Ακτή, Νέα Χρυσή Ακτή (Τσερδάκια), Τσουκαλιά, Σάντα Μαρία, Πούντα. Οι περισσότερες από αυτές έχουν σχολές τόσο για τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό προς ενοικίαση.

 

Σχολές καταδύσεων υπάρχουν επίσης στο νησί όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε εξειδικευμένα μαθήματα και να ενοικίασετε εξοπλισμό. Η Πάρος με τον πλούσιο βυθό της, τα κρυστάλλινα νερά της και τα ναυάγια, είναι ένας μαγνήτης για τους λάτρεις της υποβρύχιας εξερεύνησης.
Η Πάρος προσφέρει πολλές παρθένες παραλίες, απόμερους όρμους και μικρά νησιά για να ανακαλύψετε. Η γεωγραφική της θέση στο κέντρο των Κυκλάδων αποτελεί ένα ιδανικό σημείο
paros 3
εκκίνησης για ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά νησιά. Αυτό είναι δυνατό είτε με ιδιωτικό σκάφος, είτε με ένα ενοικιαζόμενο. Διοργανώνονται  επίσης ημερήσιες εκδρομές για να περιηγηθείτε στα γύρω νησιά με στάσεις για μια βουτιά στη θάλασσα.

 

Η Πάρος προσφέρει επιλογές για όσους αγαπούν τη φύση, την πεζοπορία, την ποδηλασία ή την ιππασία, αλλά και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ομορφιά των «κρυφών» μονοπατιών  του νησιού. Υπάρχουν κάποια παλιά μονοπάτια στα ορεινά ή πιο εύκολες διαδρομές που περνούν μέσα από χωριά ή απομονωμένες περιοχές του νησιού. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μέρος σε πολλές οργανωμένες πεζοπορίες.

Βρείτε μας στο χάρτη...

Επικοινωνία

Fivos Studios & Apartments
Κάβος Λογαρά,
84400, Πάρος, Ν.Κυκλάδων
Τ: +30 22840 43436
F: +30 22840 43436
Μ: +30 6980 340 127
M: +30 6994 204 938

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2014 Fivos Apartments Powered by G-Soft

odnoklassniki48

 facebook48
 twitter48